banner221

Ceviz fiyat rekortmeni oldu!

İnsanların vazgeçilmezlerinden olan kuruyemişin çeşitleri içinde fiyat rekortmeni ceviz oldu.

Ceviz fiyat rekortmeni oldu!

    Geçen sene kuruyemişlerin rekortmeni olan badem, bu yıl birinciliğini cevize kaptırdı. Henüz ceviz mevsimi olmamasından dolayı az bulunan ceviz, kuruyemiş çeşitleri içinde en pahalısı oldu. Birçok hastalığa da iyi geldiği bilenen ceviz, akşam oturmalarının vazgeçilmezi olarak sofralar da yerini alıyor.
                                      BAFRA'DA CEVİZ FİYATLARI ARTTI
     Kuruyemiş çeşitleri içinde en pahalısının ceviz içi olduğunu söyleyen kuruyemişçi Hasan Şirinoğlu, "Bafra ilçesinde, bu sene Sinop Erfelek cevizini kilosunu 15 TL ile 17,5 TL arasında satış yapıyoruz. Geçen sene ise cevizi kilosu 8 TL ile 10 TL arasında satıyordum. Don olaylarından sonra fiyatlar arttı. Bizde ceviz bitmez, soğuk hava depomuzda var. Cevizi yaz kış her zaman koruyoruz" dedi.    

                                "EN ÇOK HASTALAR TERCİH EDİYOR"

       25 yıldır, ceviz satıcılığı yaptığını belirten Hasan Şirinoğlu, Hasta insanların şifa amaçlı ceviz tükettiğini vurguladı.

     Bafra İlçesinin Altınyaprak Mahallesinde ikamet ettiklerini belirten Hasan Şirinoğlu, "Cevizi genellikle hasta insanlar tercih ediyor. Şifa niyetine çok satıyoruz. Gençler, genellikle soslu mısır, ay çekirdeği gibi kuruyemişleri tercih ediyor. Son zamanlarda TV'de yayınlanan şifalı bitkiler programları satışlarımızı baya etkiledi. TV'deki programları izleyen vatandaşlar bizlere ve aktarcılara akın ediyor. Doktorun biri çıkıp 'ceviz, fındık şu hastalığa iyi geliyor' diyor, sabahına vatandaşlar gelip fındık ve ceviz soruyor. Biz, 'şu yemiş veya bitki şuna iyi geliyor' dediğimizde kimse oralı olmuyordu. Şimdi, TV'lerdeki programları izlediklerinde gelip alıyorlar. Bu sayede satışlarımız baya arttı. Ceviz fiyatlarını parlaklıkları da çok etkiliyor. Beyaz parlak cevizler seçme olduğu için daha pahalı oluyor" diye konuştu.

           NAMIK AZGIN 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER