Engellilere “Engelsiz Rampa”

Türkiye Sakatlar Derneği Bafra Şube Başkanı Recep Köksal, Engellilere kaldırım rampalarının yükseklik açısından en büyük engel olduğunu söyledi.

Engellilere “Engelsiz Rampa”

      Engelli vatandaşların kaldırımı rahatlıkla kullanabilmesi için yapılan rampalarla engellilerin çektiği güçlüklerin bir nebze olsun azaltılmasının önemli olduğunu belirten Türkiye Sakatlar Derneği Bafra Şube Başkanı Recep Köksal, "Engelli vatandaşlarımız için engelli rampalar yapıyoruz. Bu rampalar apartmanların girişlerinde de olmalı, engelli insanların rahatlıkla yararlanabileceği şekilde yapılmasını istiyoruz. Her apartmanın girişine, engelliler acısından yetkililerin istenilen sorumluluklarını yapılmasını bekliyoruz. Engelli için yapılan kaldırımlar araçlarla, el arabaları ile kapatılıyor. Bu durumda yola çıkmak zorunda kalıyoruz. Engelli rampalarının önünün kapatılmamasını istiyoruz. Rampalar arabalarla kapatılmazsa,  engelli vatandaşlarımız bu mekânları rahatça kullanabilecekler" dedi.

                  BAFRA'DA KALDIRIM RAMPALARINDA ENGEL VAR

      Engelli vatandaşların çoğunun tekerlekli sandalye ile rampalara çıkmakta zorluk çektiğini belirten Türkiye Sakatlar Derneği Bafra Şube Başkanı Recep  Köksal, "Bafra'da ben ve diğer engelli arkadaşlarımın çoğu rampalara çıkamıyor. Çok yüksek ve dengesiz yapılmış. Engelliler için yapılmış kaldırım rampalarını kesinlikle kullanamıyoruz. El gücüyle rampadan çıkmak durumunda kalan ancak yüksek olduğu için bunu başaramayan engelliler, Avrupa standartlarında ve kendilerinin hiç kimsenin yardımı olmadan rahatça çıkabilecekleri kaldırım rampalarının yapılmasını istiyor. Yetkililerin bu sese kulak vermelerini bekliyoruz" diye konuştu.

                                                                                               NAMIK AZGIN 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER