KIŞ AYLARININ SEMBOLÜ HALİNE GELEN KESTANE İLGİ GÖRÜYOR

Bafra ilçesinde, kış aylarının günden güne etkisini artırması ile birlikte kestane satışlarında yaşanan artış, kestane satıcılarının yüzünü güldürüyor.

KIŞ AYLARININ SEMBOLÜ HALİNE GELEN KESTANE İLGİ GÖRÜYOR

      Bafra’da, kestane üretiminin geçen yıldan fazla olduğu bildirildi. Kestane satıcısı Nevzat Aydın, kestane üretiminin artmasının üreticiyi sevindirdiğini belirtti.

     Bafra’da, mangal üzerinde közlenmiş kömürde pişirilen kestane, vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

     Soğuk kış akşamlarının vazgeçilmez tatları arasında bulunan kestane, ortadan ikiye bölünerek közlenmiş kömür üzerinde 20 dakikaya yakın pişiriliyor. Közlenmiş kömür üzerinde pişip, yemeye hazır hale gelen kestaneler ise, sıcak ve enfes tadıyla Bafralıların damak tadına hitap ediyor. Uzun kış akşamlarında sobanın üzerinde pişirilen kestane, dede, nine, oğul ve torunları bir araya getirerek eşsiz sohbetler eşliğinde tüketiliyor.

                        “GÜNLÜK 50 KİLO KESTANE SATIYORUM”

      Bafra ilçesinin Bedestan mevkiinde  kestane satıcılığı yaptığını Nevzat Aydın, “Bafra ilçesinde kestanenin kilosu 5 TL ile 6 TL arasında satılıyor. Vatandaş da genelde 100 gram alıyor. Kestane kış aylarının bir sembolüdür. Kış aylarında vatandaşlar kestaneye yoğun ilgi gösteriyor. Kestane sıcak olduğu için vatandaşların hoşuna gidiyor. Genelde vatandaşlar, 250 gram, 100 gram, 50 gram kestane alıyorlar” dedi.

      NAMIK AZGIN 
 

Güncelleme Tarihi: 11 Ekim 2014, 17:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER