Şeref Şen 57 Yaşında, 30 Yıllık Terzi

57 yaşında,30 Yıllık Bafralı Terzilerden Şeref Şen, “Gücüm yettiğince bu mesleği yaşatmaya devam edeceğim” dedi.

Şeref Şen 57 Yaşında, 30 Yıllık Terzi

     Bafra ilçesinin Tabakhane Mahallesi Hamit Çalış Sokak No: 2/B’de terzilik mesleğini sürdüren 30 Yıllık terzi Şeref Şen, mesleğin artık teknolojiye ve seri üretime yenik düştüğünü söylüyor. 

     57 yaşındaki terzi Şeref Şen çeyrek asırlık çınar teknolojiye karşı nostalji diyerek mesleğin bayrağını dimdik taşımaya devam ediyor. Şen, iğneleri ve içerisinde bir dikiş makinesi bulunan mütevazı dükkânında hazır giyime yenik düşen terzilik mesleğini ayakta tutmaya çalışıyor. 57 yaşındaki Şeref Şen, ilerleyen yaşına rağmen yaptığı mesleği sevdiğini, para kazandırmasa da artık meslekten kopamadığını belirtiyor.

      Kendisine özel müşterilerinin olduğunu belirten terzi Şeref Şen, kişiye özel kıyafet dikmenin çok meziyetli olduğunu kaydetti.

     Bafra ilçesinin Yakıntaş Mahallesinde ikamet ettiğini belirten Terzi Şeref Şen, “30 yıldır bu terzicilik mesleğini yapıyorum. Şuana kadar yanımda 10 tane terzi yetiştirdim. Tabi meslekte ekonomi açısından zor günlerde yaşadım. Her zaman müşterilerimle özel ilgilenirim. Her zaman müşteriyi üzmeden, terzi olarak elinden geleni yapıp vücuduna o elbiseyi uydurmak lazım” dedi.

    Mesleğin meziyetlerine değinerek hazır giyim ürünleri ile mukayese eden Şeref Şen, “Bizim bu meslek zahmetli biraz. Bir elbise diktiğimiz zaman elbisenin dikilecek yerlerinin belli olması için tek tek iğne atıyoruz. Onlar iki konfeksiyon makine işi. Onların işi daha kolay. Hiç işçilik yok konfeksiyonda. Bizim iş zor bir meslek” diye konuştu.

NAMIK AZGIN 

 

 



Güncelleme Tarihi: 11 Ekim 2014, 17:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER