MEHMET BİLGİÇ VE YÖNETİM KURULU GÜVEN TAZELEDİ

Bafra Sebze Üreticileri Birliği Olağan Kongresinde, mevcut başkan Mehmet Bilgiç ve Cevdet Cömert’in listeleri yarıştı.

MEHMET BİLGİÇ VE YÖNETİM KURULU GÜVEN TAZELEDİ

        Bafra Ziraat Odası Toplantı Salonunda yapıldı. Divan Başkanlığına Mehmet Özkan Kâtip üyeliklerine Mukadder Önder ve Hasan Sancar ‘ın yönettiği kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

        İstiklal Marşının ardından Sebze Üreticileri Birliğinde yapmış olduğu çalışmalardan dolayı Ziraat Mühendisi Havvanur Bekar'a plaket verildi. Plaketi Bafra Ziraat Odası Başkanı Sait Karagöl verdi.

        Karagöl, yaptığı konuşmada, Toprak tahlil laboratuarı kurulması için araştırma yaptıklarını, yılık maliyetin 200- 250 milyar çıvarında bir masraf getirdiğini, oda olarak bunu karşılamakta zorlanacaklarını, ancak sebze birliği ile ortaklaş bir oluşumu yapılarak Bafra ya toprak analiz laboratuarın kazandırabilineceğini söyledi.

         Daha sonra söz alan Sebze üreticileri birliği başkanı Mehmet Bilgiç, "Ben Başkanlık yaptığım sürece burada hep beraber birlikte olduk. Şu salondan inanın o kadar gururlandım ki ben 6, 7 dönem başkanlık yaptım. Şu salonu hiçbir zaman böylesi dolduramadım. Bunun ezikliğini çektim, şuanda birlik çok güzel yerlere geldi. Daha da iyi yerlere gelmesini istiyoruz. Keşke bu kalabalık bu arkadaşlar karşımıza daha önce çıksaydı da şu üreticiyle bire bir görüşme şansını yakalasaydım, daha iyi yerlere giderdik. Köy gezilerinde herkesin sıkıntısını dinledim. Şuanda Bafra Sebze Üreticiler birliği Türkiye`de tek bir birlik ve Ankara'ya toplantılara gittiğimde böyle bir birlik yok, herkes kâğıt üzerinde birlik. Biz Havvanur hanımla başladık, Sait abimden devraldık, Buraya kadar getirdik. Şuanda burada yönetim arkadaşlarımla beraber bu bayrağı buraya kadar getirdik onlarında çok emeği var. Şimdiki yeni seçileceğimiz arkadaşlarda yeni arkadaşlar, yeni kan, taze kan yaptık. Ben yönetimim adına herkese teşekkür ediyorum. Bana diyorlar ki sen seçilemezsin, bir defa burada başka tek olarak seçilmiyor, defalarca anlattık. Burada yönetim olarak 5 arkadaş seçilir, yönetim içinden bir tane başkan seçer. Benim görevim dolsa da ben başkan yardımcısı olabilir yönetimde kalabilirim. Sizden istirhamın bu birlik çok iyi yerlere geldi, yanlışlıklar yapmışızdır, hatalarımız vardır, ama ben bunun okulunu okumadım, içinde yaşayarak geldik. Şuanda ben üreticilerimle çok gurur duydum" dedi. 

       Cevdet Cömert ise," Şahsım ve ekip arkadaşlarım adına sizleri saygı ve hürmetle selamlıyorum. Bafra Sebze Üreticileri Birliği üyeleri olarak yapılan çalışmaları her açıdan dikkatli bir şekilde takip ettik. Bu bir hizmet yarışıdır. Mevcut yönetimden daha hukukumuzun geniş olduğunu ve üzerimize düşen hizmeti edeceğimizi düşünüyoruz. Siz değerli arkadaşlarımıza güvenerek ve size hizmet etmek için buraya çıktık. Değerli arkadaşlarım, bütün bu yapılanlar çok hızlı olduğu için kendimizi hazırlayıp bir çalışma yapamadık. Şuan ki heyecanımı mazur görün. Görevi sizlere hizmet vermek olan Sebze üreticileri birliği 42 köyde görev yapmaktadır. Biz arkadaşlarımızla bir araya geldik bu değerlendirme ve çalışmaları yaptık, 3 ay çalıştık. Sizler eski yönetimin ne yaptığını bizim ne yapabileceğimizi değerlendireceksiniz.  Bizler sizlerin bize güvendiğini ve bize destek olacağınızı bildiğimiz için bu yola çıktık" diye konuştu.

        Gizli oyla gerçekleştirilen seçimde toplam 333 oy kullanıldı. Seçimde 3 geçersiz oy kullanılırken Mehmet Bilgiç ve ekibi 173 oy alarak güven tazeledi. Cevdet Cömert ve ekibi 157 oy aldılar.

         Bafra Sebze Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Bilgiç'in yönetim kurulu şöyle:

         "Dursun Ocak, Mehmet Şahin, İlker Güler ve Turgut Kaya"

                                                                                             NAMIK AZGIN  

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER