MÜRTEZAOĞLU,”BAFRA’YI YENİ BİR BAFRA YAPACAĞIZ”

Büyük Birlik Partisi (BBP) Bafra Belediye Başkan adayı Serhat Mürtezaoğlu, seçim çalışmaları kapsamında, Bafra’yı karış karış geziyor.

MÜRTEZAOĞLU,”BAFRA’YI YENİ BİR BAFRA YAPACAĞIZ”

    Bafra ilçesinin İshaklı Mahallesi TOKİ Blokları bölgesinde vatandaşlara hitap eden BBP. Bafra Belediye Başkan adayı Serhat Mürtezaoğlu, "Bafra'yı yeni bir Bafra yapacağız" dedi.

     Büyük Birlik Partisi (BBP) Bafra Belediye Başkan adayı Serhat Mürtezaoğlu, "Öncelikle hepinizi saygıyla, sevgiyle selamlıyorum. Yerel seçimlerin öncelikle ülkemize, milletimize, şehrimize, hemşehrilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Biliyorsunuz bugün özel bir gün, bugün 25 Mart 2014 Merhum genel başkanımız Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümünün 5'inci yıldönümü, bugün Tacettin Dergâhında ve ülkemizin değişik yerlerinde anmalar ve kutlamalar oldu. Sizlerinde dualarını eksik etmemenizi istirham ediyorum. Büyük Birlik Partisi hareketi 21 yıl önce merhum başkanımız Muhsin Yazıcıoğlu liderliğinde kuruldu ve bugünlere kadar geldi. Merhum başkanımız, 25 Mart 2009 tarihinde, Kahramanmaraş mitinginden Yozgat-Yerköy mitingine hareket etmek üzere içinde bulunduğu helikopter bilinmeyen bir sebepten dolayı düştü. Bu olay milletin vicdanında sabotajdır. Basın bu konuya daha adını koyamamış. Tam 5 yıl geçti, öncelikle adamlar okyanusta fok balığı buzlara sıkışıyor, anında buluyorlar. Türkiye'nin önemli bir siyasetçisi, değerli bir şahsiyetin yanındakilerle beraber helikopteri düşüyor, tam 48 saat sonra bulunuyor. İletişim teknolojisinde kanun gibidir. Bir telefon bir yerden çekiyorsa, bunun yanında sis, kaya, dağ, kar olması hiçbir şey ifade etmez, telefon sinyal veriyorsa, 35 kilometrekare etrafında aranması gerekir. Bunlar ne yapıyorlar? 115 kilometre öteyi arıyorlar. Köylüler yer gösteriyor, bu bey efendiler ısrarla 115 kilometre ötede aramaya devam ediyorlar. Ve bulunduğunda ekipler, dumura uğruyor. Binlerce insan gücü, yüzlerce ekipmanla aranıyorlar, yine köylülerin dediği oluyor ve bizatihi kendileri naaşlara ulaşıyor. Neredeyse NASA'ya haber verecekler, 17 köylü buluyor. Ben bu konuyu yüce milletimizin vicdanına bırakıyorum" diye konuştu.

             "BU TÜR OLAYLAR AYDINLANMAZSA, TÜRKİYE AYDINLANMAZ"

     Bu olayın bir suikast veya bir sabotajı olması durumunda bunu bulmayanların, bulamayanların bu ülkeyi yönetmekten vazgeçmeleri gerektiğini belirten Mürtezaoğlu,"Bu olayı çözmeyenleri kınıyorum. Muhsin Yazıcıoğlu, değil ülke yöneticilerinden birinin burnunun kanaması vatandaşlarından birinin bir saç teli çekilse, hicap duyar, üzüntü duyardı. Bu konu çok derin bir konudur. Elimizde ciddi detaylar yok, bir mahkeme safhası var. Şimdi özel yetkili savcılar, mahkemeler kaldırıldı, tekrar Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığına dosya gönderildi. Bir mahkemenin ölümcül kazalarda zaman aşımı süreci 30 yıldır. 5 yıl geçti, 25 yıl daha kaldı. 30 yıl içerisinde mi bulacaksınız bunu? Bunun gibi nice olaylar oldu Türkiye'de, hiç birini bulamadılar. Bunlar aydınlanmadığı sürece, Türkiye'de aydınlanamaz. Niçin bizim özel kuvvetlerimiz var, askerimiz var, istihbaratımız var, polisimiz var, niçin? İşte bu güvenlik için ben bu konuyu tekraren milletimin takdirine bırakıyorum" şeklinde konuştu.

    Bafra'nın geleceği için ciddi bir ekip kurduklarını ve iyi projeler hazırladıklarını belirten Büyük Birlik Partisi Bafra Belediye Başkan adayı Serhat Mürtezaoğlu, Bafra'yı yeniden nasıl bir Bafra yapabiliriz konusunda çalışmaları tamamladıklarını söyledi.   

     Seçim çalışmaları kapsamında 80 tane köyü gezdiklerini belirten Mürtezaoğlu, "Onun çizdiği yolda yürümeye devam ediyoruz. Bizim ciddi projelerimiz var. Mahallelerde muhtarlık binasının yanında, 24 saat hizmet verecek olan Belediye danışma ofisini mutlaka kuracağız. Bafra'nın ürünlerini markalaştırıp, Bafra'nın sebze ve meyvelerini dış pazara açmak istiyoruz. Bafra'da insanların çoğu bu yaşamdan mutlu değil, mutlu değilselerse bu işler nasıl oluyor? Yerel seçimde büyük, küçük diye bir şey yoktur. Bu seçimde yüzde 10 baraj meselesi de yoktur. Sizlerin desteğini bekliyorum" dedi. 

                                                                                                               NAMIK AZGIN         

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER