“Mescid-i Aksa’nın İşgali Müslümanlara Hakarettir”

Mescid-i Aksa’nın işgali Müslümanlar açısından utanç verici! İslam âlemine hakaret olarak addedilen işgal, Türkiye’yi ayağa kaldırdı.

“Mescid-i Aksa’nın İşgali Müslümanlara Hakarettir”

      Müslümanları rencide eden bu işgal, İsrail’in Orta Doğu’da İslam âlemini kışkırtmak için her yolu mubah saydığını gösteriyor.

      Müslümanların en saygın ibadethanelerinden biri olan Mescid-i Aksa, aynı zamanda Müslümanların ilk kıblesi olarak kabul edilmesi nedeniyle işgalin kabul edilmesinin mümkün olmadığı ve gerginliği artırarak yeni bir savaşa neden olacağı endişesini gündeme getiriyor. 

      İslam âleminde önemli yeri olan Mescid-i Aksa’nın işgal edilmesi çeşitli çevrelerce kınanmaya devam ediliyor.

       Bütün dinlerce kutsal kabul edilerek özel saygı ve ihtimam gösterilen, ayrıca medeniyetlerin özel olarak ilgi alanına giren Mescid-i Aksa’nın işgal edilmesi İslam âleminde infiale neden oldu.

                          “Mescid-i Aksa, Müslümanların mukaddesatıdır”

         Demokratik Sendikalar Konfederasyonu (DESK) ve Din-Bir-Sen Genel Başkanı Lütfi Şenocak, “Mescid-i Aksa demek, İslam’ın mukaddesatı demektir. Bu mukaddesata saldırmak demek; Müslümanlara açıkça hakarettir. Kutsiyetimize yapılan bu alçakça saldırıyı asla kabul edemeyiz. İsrail’in yapmış olduğu bu saldırı Müslümanlara açık açık meydan okumadır. İsrail’i şiddetle kınıyorum” dedi.

        Şenocak, açıklamasına şöyle devam etti:

       “Müslümanların sabah namazını eda ettiği bir sırada yapılan saldırı maneviyatımıza yapılmıştır. Bütün Müslümanlara yapılmıştır. Kadın, çocuk, yaşlı demeden darp eden ve yaralayan İsrail askerleri insanlıktan nasibini almamış cani yaratıklar olduğunu bir kez daha göstermiştir. Mescid-i Aksa’nın taksim edilmesine sessiz kalmayacağız. Mescid-i Aksa’nın Müslümanlara kapatılmasını kabul edemeyiz. Orası Müslümanların ibadethanesidir. Kutsal saydığı önemli bir mekândır. Dünya Müslümanları için oranın ayrı bir önemi vardır. Bunu bilen İsrail, Müslümanlara hakaret etmektedir. İbadet esnasında Müslümanların darp edilmesi caniliktir. Müslümanların Mescid-i Aksa’dan çıkarılarak Yahudi yerleşimcilerin İsrail askerlerinin korumasında Harem-i Şerife sokulması çok düşündürücüdür. Mescid-i Aksa’nın taksim edilmesine sessiz kalmayacağız. İsrail ateşle oynuyor. Böyle tehlikeli bir oyundan vazgeçmesini tavsiye ediyorum. Mescid-i Aksa’nın işgali, Müslümanları derinden yaralamıştır.”

               “Müslümanların parçalanması, Siyonistleri cesaretlendirdi”

     Bugün İslam âleminin içinde bulunduğu vahim durumun İslam karşıtı düşünceleri cesaretlendirdiğini, Müslümanların parçalanmış görüntü sergilemesinin, İslam coğrafyasında yaşanan Müslüman katliamlarının ve İslam devletlerinin birbiriyle düşmanlık ve husumet içinde olmalarının emperyalist ve Siyonist İslam düşmanlarını cesaretlendirdiğini vurgulayan Şenocak, açıklamasına şöyle devam etti:

    “Işıd gibi terör örgütleriyle İslam coğrafyasını karıştıran emperyalist ve Siyonist düşünce, Müslümanlar arasında karışıklık çıkararak, Müslümanları birbirine düşman ederek zayıflatıyor. Siyonizm’in böl, parçala ve yut mantığı ile hareket ettiğine şahidiz. Bugün de Mescid-i Aksa’yı işgal ederek Müslümanları darp etmesi, Müslümanlarca kutsal sayılan bu mekânın Yahudilere taksim edilmesi için çalışma yapılması açıkça Müslümanlara hakarettir. Müslümanların birbiriyle kavgalı olmasının sonucudur. İsrail, Müslümanları kışkırtıyor. Savaş çıkması için elinden gelen her şeyi yapıyor. Filistinli Müslüman kanına doymayan İsrail, adeta kandan beslenir hale geldi. Kindar Yahudi Devleti aklını başına alsın. İsrail, bu tehlikeli oyundan vazgeçsin. Filistinli Müslümanlar sahipsiz değildir. “…Müslümanlar kardeştir.” Ayeti kerimesi gereğince Filistin’deki kutsiyetlerimiz ve Müslüman kardeşlerimiz için gerekirse ölürüz. İsrail bu şımarıklığından vazgeçsin. Kindar Yahudi devleti aklını başına alsın. Yahudilerin, İslam coğrafyasında yaşama şansı ancak barış sınırları içinde kalmakla mümkündür. Düşmanca duygular size kâr değil, zarar verir.”

             NAMIK AZGIN 




Güncelleme Tarihi: 16 Eylül 2015, 11:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER