SİYAH’TAN YETİMLER İÇİN HATIRA ORMANI

Samsun İnsani Yardım Hareketi, Samsun’da sorumluluğunu üstlendiğin yetimler ve aileleri için yetim hatıra ormanı çalışması başlattı.

SİYAH’TAN YETİMLER İÇİN HATIRA ORMANI

      Etkinlikle ilgili bilgi veren Siyahareketi Yetim Birimi Koordinatörü Ersan Salihoğlu, İHH'nın Türkiye'de ve Dünya'da başlattığı Yetim Günleri çerçevesinde yapılan etkinliklerden biri olan yetim ormanı çalışmasının, yetim çeşmesi ve yetim sokağı olarak devam edeceğini söyledi.

     Etkinlik çerçevesinde Canik İlçesi Şirinköy Mevkinde yapılan fidan dikim çalışmasına 200 civarında gönüllü katıldı. Orman İşletmesi görevlileri eşiğinde sürdürülen çalışma sonrası düzenlenen piknik ve aktivitelerle Samsun'un yetimlerine ve ailelere güzel bir gün yaşatıldı.

                                         SURİYE'YE 7. YARDIM TIRI

      Her ay bir yardım tırını yola çıkaracaklarını açıklayan Siyah başkanı İdris Akdin, mart ayı için, içerisinde gıda maddesi, un ve giyim eşyası bulanan 7. Yardım tırını yola çıkarttıklarını belirtti. Asılsız iddialar ve komplolarla İHH depolarına yapılan baskından sonra kurumlarına teveccühün ve yardımın had safaya ulaştığını söyleyen Akdin, "İnşallah her ay Suriye'deki mazlumlara bir yardım tırı göndereceklerini açıklayarak şöyle dedi;

      "Mazlumların ahını alan kim varsa ahiri berbat olacaktır. Bu ülke insanının emeğinin kirletmeye kimsenin hakkı yoktur. Yaptığımız çalışmaların kalibresi, yardım depolarımıza yapılan ahlaksız baskınla ortaya çıkmıştır. Baskın düzenleyenler elleri boş döndüğü gibi rezil olmuşlardır."

      Suriye için yeni bir kampanya başlattıklarını ifade eden Siyah Başkanı İdris Akdin, Nisan ayı için "Kardeşin Aç Uyumasın Diye" başlıklı kampanyalarında bir ailenin bir aylık kumanya bedelini 70 TL olarak belirlediklerini söyledi.

                                                                              NAMIK AZGIN 

 

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER