banner221

Kaymakam Arslan, Down Sendromlu Çocuklarla Buluştu

Bafra Kaymakamı Halis Arslan ve eşi Durdane Arslan ilçede bulunan down sendromlu çocuklarla ve aileleriyle iftar yemeğinde bir araya geldiler.

Kaymakam Arslan, Down Sendromlu Çocuklarla Buluştu

İftar yemeğine Kaymakam Halis Arslan ve eşi Durdane Arslan, Emekli Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Hasan Yücesan, Yazı İşleri Müdürü İsmail Köylü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hasan İrer, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yalçın Ak, Gençlik Merkezi Müdürü Fatih Hatipoğlu, İş adamalarından İsmail Dağ, Şenol Tekin, yeni kurulan Bafra Eğitilebilir Özel Engelliler Derneği yönetimi, Milli Eğitime bağlı engelli okullar ve özel engelli okulların yöneticileri, öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.


Bafra Kaymakamı Halis Arslan, “ Öncelikle bu güzel birlik ve beraberliği sağlayan,bu ortamın hazırlanmasında yardımcı olan Yaşar Trabzon’a teşekkür ediyorum. Yaşar bey uygun görebileceğimiz bir kitleye iftar yemeği vermek istediğini söylemişti.  Bunun üzerine bizlerde en uygun ve en mütevazi kitle olarak down sendromlu olan çocuklarımızı, siz anne ve babalarımızı uygun gördük. Bafra’da görev yaptığım süre zarfı içerisinde eşimin iki konuda büyük desteği oldu. Bunlardan Kadın Halk Pazarı ve Can Suyu Kafenin açılmasıydı. Bu konuda sizlerin huzurunda kendisine göstermiş olduğu desteğinden dolayı teşekkür ediyorum. Can suyu kafeye desteklerini esirgemeyen katkıda bulunan bütün herkese teşekkür ediyorum. Down Sendromlular için açmış olduğumuzCan Suyu kafeyi bizler yaptık ama, yaşatmak ise çok önemli. Bunun için “ Biz Yaptık, Siz Yaşatacaksınız.”  Can Suyu kafenin kurumsallaşması için sivil bir kuruluşa ihtiyaç duyulduğundan gönüllülerden oluşan bir grupla Bafra Eğitilebilir Özel Engelliler Derneği kuruldu. Türkiye’nin bir kaç yerinde bu konuda kurulan kafeler var ama, Bafra’da açmış olduğumuz kafe bir başka olacak. Aldığım bilgilere göre, Bafra’da 5.000 kişi eğitilebilir engelli olduğunu öğrendim. Bunların hafif düzeyde, orta düzeyde ve ağır düzeyde olanları var. Dolasıyla bu konuda çok ciddi bir şekilde çalışma yapmak lazım, dolasıyla yeni açılan derneğe bu konuda çok büyük görev düşüyor. Bu kitleyi eğitiyoruz, eğittikten sonra yeterli hale geldiğinde Bafra’da birçok iş adamlarımız işe alacaklar, gerekirse Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından iş yeri açma imkânı sağlanacak ve Gençlik Merkezinde kiCan Suyu kafede ise iş ortamı çalışabileceklerdir. Böylelikle eğitilebilir özel engellileri en güzel şekliyle eğitildiklerini hepimiz göreceğiz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 13 Haziran 2016, 10:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER