Neyzen Tevfik Bafra'da Anıldı

Ney üstadı ve ünlü hiciv şairi Neyzen Tevfik Kolaylı, memleketi Bafra’da dünya’nın 9 farklı ülkesinden ve Türkiye’den yazar, eleştirmen, çevirmen ve edebiyatçının katılımıyla gerçekleştirilen 3. Neyzen Tevfik Kolaylı Bafra Uluslar arası Şiir Şöleni ile anıldı.

 Neyzen Tevfik Bafra'da Anıldı

                Uluslararası 3.Bafra Şiir şöleni gerçekleştirildi

      Samsun'un ili Bafra ilçesinde, 3. Uluslararası Bafra Şiir Şöleni 9 ülke temsilcilerinin katılımı ile 15-18 Mayıs 2014 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

       Bafra Belediyesi Kültür Sanat Merkezinde düzenlenen şiir şöleninde Soma`da ki 301 şehidin hüznü damgasını vurdu.

       Katılımcıların hüzünleri yüzlerinden ve gözlerinden anlaşılsa da hüzünden  en büyük payı şiirler aldı.Neyzen Tevfik Kolaylı Bafra Uluslar arası 3.Şiir ve Edebiyat Şöleni'ne yurt dışı ve yurt içinden önemli şair ve edebiyatçılar iştirak etti.

        Bafra Mustafa Kemal Ortaokulu Müdürü Mustafa Kurt`un sunduğu program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.  Başlayan programda açılış konuşmasını Bafra Musiki Cemiyeti Şiir Kulübü Başkanı Fatma Altun Esen yaptı ve Soma faciası ile ilgili duygularını anlattı. Açılış konuşmasının ardından Bafra Musiki Cemiyeti Başkanı Namık Anarat, Soma faciasıyla ilgili hislerini anlatıp taziyelerde bulundu.
               "ŞİİR ETKİNLİKLERİMİZE DEVAM EDECEĞİZ"

       Bafra Belediyesi Kent Konseyi Kültür ve Sanat Çalışma grubu ve Bafra Musiki Cemiyeti Başkanı Namık Anarat, şölende yaptığı konuşmada; "Bafra Musiki Cemiyeti 1951 yılında kurulmuştur. Bundan 5-6 yıl önce Cemiyetimiz Türk Halk Müziği korosu olarak çalışmalar yapmıştır. Her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz Bafra Uluslar arası Şiir Şöleni, bu yıldan itibaren ilçemizin ve ülkemizin önemli hiciv ustalarından merhum Neyzen Tevfik Kolaylı adıyla gerçekleştirilmektedir. Aslında bu konuda çokta tecrübeli değildik, çok bilgilide değildik ancak şükürler olsun ki; kurduğumuz kulüpler ve kulüpleri yöneten yönetici arkadaşlarımız, bizleri utandırmadılar. Bizleri mahcup etmediler. Bu yıl şiir kulübümüz, Bafra şiir şölenini uluslar arası düzeye taşıdı. Kurduğumuz kulüplerimiz her yaştan insanımızın itibar ettiği ve ilgi duyduğu yer oldu. Kulüplerimiz Bafra'mızın kültürünü yükseltmek için ellerinden geleni yapıyorlar" dedi.

                              SOMA İÇİN OKUNAN ŞİİRLER YÜREK BURKTU 

        Konuşmaların ardından sahneye Milli Şairimiz, İstiklal Marş'ımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy'un torunu Selma  Argon yaptı. Argon Soma ile ilgili taziyelerini sunduktan sonra  katılımcılara Mehmet Akif Ersoy`u anlattı.
       Selma Argon`un ardından KKTC Cumhuriyetçi Türk Partisi Milletvekili Dr. Arif Albayrak,  Aynur Açıkgöz, Batum Şota Rüstaveli devlet üniversitesi Türk dili yöneticisi Prof. Lile Tandılava, Bulgaristan'dan Gazeteci- Şair- Yazar Resmiye Mümin, Doç. Dr. Sevil Priyava,  Köşe yazarı Ayşe Manav, Batum Şota Rustaveli devlet üniveritesi Gürcü dili öğretim üyesi Prof. Maia Kikvadze, Dervişe Güneyyeli, Azerbaycanlı Şair ve yazar Malahat Hasanova,  Yıldırım Akgül,  sinema yapım koordinatörü Münevver Düver,  Azerbaycan Almaz dergisi Genel yayın yönetmeni Musayeva Terane,  Nursen Kurban ve Oktay Zerrin sırasıyla  duygularını dile getirerek şiirlerini okudular.

        Etkinlik katılımcılara, Bafra Musiki Cemiyeti Başkanı, Bafra Musiki Cemiyeti Şiir kulübü başkanı ve yönetimi tarafından hediye takdimi ve fotoğraf  çekimi  ile sona erdi.

 NAMIK AZGIN 




YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER