banner223

BBP SAMSUN MİLLETVEKİLİ ADAYI BAYRAKTAR: "YÜZDE 10 SEÇİM BARAJINI DERHAL KALDIRACAĞIZ"

Bayraktar, “Ülkemizde terörü sonlandıracak, sosyal birliği ve kardeşliği tesis edeceğiz. Edirne'deki kardeşinin acısını Kars'taki kardeşi duyan, Diyarbakır'dan yükselen sese Konya'dan ses veren bir Türkiye'yi birlikte inşa edeceğiz" dedi.

BBP SAMSUN MİLLETVEKİLİ ADAYI BAYRAKTAR:

       Büyük Birlik Partisi (BBP) Samsun Milletvekili Adayı Turhan Bayraktar, Ülkemizde terörü sonlandıracak, sosyal birliği ve kardeşliği tesis edeceğiz. Edirne'deki kardeşinin acısını Kars'taki kardeşi duyan, Diyarbakır'dan yükselen sese Konya'dan ses veren bir Türkiye'yi birlikte inşa edeceğiz" dedi.
          Bayraktar, "Hepimiz aynı kilimin desenleriyiz. İnsanların bir arada ve mutlu yaşayacağı bir ülkeyi el birliğiyle ilmek ilmek dokuyacağız. 'Çözüm süreci' adı altında PKK'yı güçlendiren, ülkemizi bölünme noktasına getiren, kardeşliğimize göz diken, 'çözülme süreci'ni tüm unsurları ve sonuçları ile birlikte ortadan kaldıracağız. Bu süre içerisinde devleti zaafa uğratan, milleti mağdur edenlerden de hukuk önünde hesabını soracağız" ifadelerini kullandı.
          Bayraktar, yüzde 10 seçim barajını kaldıracaklarını belirterek, "Seçim sistemini sosyal adalete ve milletimizin beklentilerine uygun hale getireceğiz. Siyasi partilerin aldıkları oy oranına göre Meclis'e girmesinin ve nispi temsil sistemine göre tüm toplum kesimlerinin Meclis'te temsil edilmesinin önünü açacağız. Siyasi partilerin kendi amblemlerini kullanarak seçim işbirliği yapmalarının önünü açacağız. Referandum müessesesine daha fazla işlerlik kazandıracak, önemli yasaları milletin onayına sunucağız" diye konuştu.
       Devletin 450 milyar TL tutarındaki iç borcunun bir kısmı, kamunun kamuya olan borçlarının silinmesi yoluyla, bir kısmı uzun vadeli bir plan dahilinde Merkez Bankası kaynakları vasıtasıyla kademeli olarak sıfırlanacağını kaydeden Bayraktar, "Asgari ücret açlık sınırının altında olmayacak, en az bin 500 TL olacak ve asgari ücretten vergi alınmayacaktır" şeklinde konuştu.
                                                    "ÇİFTÇİYE MAZOTU 1 TL'DEN VERECEĞİZ"
         Mazotu 1 TL yapacaklarını belirten Bayraktar, "Üretici ve tüketici arasında fahiş karlar elde eden aracıların rolü azaltılacak, üretici ve tüketiciyi korunacaktır. Çiftçiye mazotu 1 TL'den vereceğiz. Çiftçinin pazar sorunu çözülecektir, ürün borsaları kurulacak. Esnaf ve sanatkarlar ile KOBİ'lere Koordinasyon ve Planlama Merkezleri ile çözüm ortağı olacağız" dedi.
        Parklarda, sokaklarda hayat mücadelesi veren kimsesiz, evsiz insanların ve sokak çocuklarının sorunlarını ayrıntılı olarak gözden geçirip, kalıcı, yapısal çözümler üreteceklerine vurgu yapan Bayraktar, "Her yıl 'Sosyal Devlet Projesi' kapsamında evi olmayan en alt gelir düzeyindeki ailelere her yıl 100 bin sosyal konut yapılacaktır" dedi.
                                  "KAMUDA ÇALIŞAN TAŞERONLARI KADROYA ALACAĞIZ"
       Kamuda çalışan taşeronların kadroya alınacağını açıklayan Bayraktar, "İş barışı sağlanacak ve asgari ücretten vergi alınmayacaktır. İşçi, memur ve emekliye yüzde 50 oranında zam yapılacaktır. Er ve erbaşlara asgari ücret oranında askeri ücret verilecektir. SGK primleri devlet tarafından ödenecektir" şeklinde konuştu.

                             "EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLARIN SORUNU ÇÖZÜLECEK"

        "Emeklilik için prim ve yaş çelişkisi giderilecek" diyen Bayraktar, "Emeklilik yaşla değil, hizmet yılı ile olacak. Emeklilikte yaşa takılanların sorunu çözülecek, kadınlarımız 25 yıl çalıştıklarında 45 yaşında, erkeklerimiz 30 yıl çalıştıklarında 50 yaşında isterlerse emekli olabilecek" ifadelerini kullandı.

                   NAMIK AZGIN

 

Güncelleme Tarihi: 16 Ekim 2015, 17:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER